Groepen
Team
Nieuws
MAAND ARCHIEF

Een vreemd ei op de Paus Joannes

Een vreemd ei op de Paus Joannes

Vanmorgen zijn de kinderen van groep 1,2  en 3 van De Uitpluizerij aan het werk geweest met de denksleutels. Om een beeld te geven van wat denksleutels zijn: bekijk  (en download ze eventueel) via: http://www.samenwerkingsverband3006.nl/mind/denksleutels/

We hadden vannacht namelijk zo maar een heel bijzonder ei gevonden. We vroegen  ons  samen af wat er in dat groene ei met glitters zou zitten? We stelden vragen als:

  • Hoe denk jij dat het dier er uit ziet als het uit het ei komt? Dit past bij de voorspel sleutel.
  • Het zou beter zijn als alle mensen in zo’n ei gaan slapen. Dit past bij de lachwekkende sleutel. Ze mogen dan aangeven waarom dit heel normaal is.
  • Hoe bouw je het geheimzinnige dier dat uit dit ei komt? Dit mocht van rietjes en voegkruisjes, maar ook door te tekenen, te plakken met rietjes of lapjes of door een  kralenplank te gebruiken. Dit is de constructiesleutel.
    Het leuke was dat sommige kinderen zo snel vrij en fantasierijk gingen werken dat er zelfs al aan een hok kon worden gedacht voor dit geheimzinnige dier in de school!
  • Je komt de klas in en ziet de juf bovenop dit ei zitten. Dit past bij de Interpretatie sleutel. Ze beschrijven een ongebruikelijke situatie en bedenken verschillende redenen voor het ontstaan van deze situatie.

Zoals je ziet aan de resultaten hebben we hele verschillende dieren mogen zien die uit dat ei zouden kunnen kruipen. En zo waren de kinderen allemaal heel verschillend bezig en vroegen ze ook hele verschillende hulp. Het ging van “Mag ik een voorbeeld” (mooi om dit te begeleiden naar een resultaat waar kinderen trots op zijn zonder voorbeeld!) tot: “Mijn dier is al klaar, wat mag ik nu doen?”

Benieuwd wat het ei ons volgende week brengt..
We denken dat er nog wel een paar leuke vragen volgen. Die van de juf op dat ei zou er zo maar eentje kunnen zijn..

En het kan maar zo zijn dat sommige klassen van de paus Joannes dit ei ook nog zien verschijnen. Groep 5 heeft al kennis gemaakt!

 

Juf Chantal en juf Rian