Groepen
Team
Nieuws
MAAND ARCHIEF

Karsten Boomkamp wint voorronde Junior Dictee Overijssel

In theater De Kappen is op dinsdagmiddag 20 februari de voorronde van het Junior Dictee Overijssel gehouden. Ellis Lok (groep 8, basisschool Op den Akker) en Karsten Boomkamp (groep 8, basisschool Paus Joannes) zijn de twee winnaars.

Het Junior Dictee Overijssel is een initiatief van een groot aantal Overijsselse bibliotheken. Deelnemers aan het dictee waren spellingskampioenen uit de groepen zeven en acht van het basisonderwijs. Het is de zevende keer dat de bibliotheek een voorronde heeft georganiseerd. Dit jaar deden in Haaksbergen leerlingen mee van basisschool Op den Akker, de Paus Joannesschool, de Montessorischool Haaksbergen, Pius X en de St. Bonifatiusschool.

De twee Haaksbergse winnaars zitten op basisschool Op den Akker (Ellis Lok) en de Paus Joannesschool (Karsten Boomkamp). Ellis en Karsten gaan als vertegenwoordigers van Haaksbergen de strijd aan tijdens het Junior Dictee Overijssel met spellingskampioenen uit Almelo, Deventer, Enschede, Hellendoorn, Nijverdal, Oldenzaal, Olst, Wijhe, Ommen, Rijssen, Holten, Twenterand, Wierden en Enter. Deze wedstrijd wordt gehouden in het Giga Konijnenhol, het overdekte speelparadijs bij camping de Beerze Bulten. Degene met de minste fouten daar mag zich dan een jaar lang Spellingskampioen van Overijssel noemen.

Het Haaksbergs dictee is geheel belangeloos opgesteld door Herman Aalbers, die het dictee met als thema ‘moderne beroepen’ zelf heeft voorgelezen. De deelnemers vonden het ‘een behoorlijk pittig dictee’.

We wensen Karsten alvast veel succes toe voor de finale van het Junior Dictee Overijssel in Ommen!

Karsten Boomkamp, groep 8 basisschool Paus Joannes

CONTACT

BS Paus Joannes
Benninkstraat 12
7481 DL Haaksbergen
Postbus 126
7480 AC Haaksbergen

Tel: 053-5721808

Verstuur mail

facebookTwitter YouTube