Groepen
Team
Nieuws

MAAND ARCHIEF

Parochie

Pancratiuskerk

St. Franciscus van Assisië parochie

Vijf oude parochies, nu locaties in en rond Haaksbergen werken samen in de St. Franciscus van Assisië parochie:

– H. Pancratius (Haaksbergen)
– de H. Bonifatius (Haaksbergen)
– O.L.V. van Lourdes (Haaksbergen)
– Maria Praesentatie (Buurse)
– H. Marcellinus (Boekelo)

Links:

Actueel:

Aanmelding project ‘Vormselkracht’

Voorbereiding op het ontvangen van het sacrament van het heilig Vormsel

Maandag 10 september vindt de Startavond voor ouders én kinderen plaats voor het Vormsel. Dit zal zijn van 18.30 tot 20.00 uur in de Lourdeszaal aan de Sonderenstraat 50 te Haaksbergen. We werken met het project ‘Vormselkracht’. De deelnemers leren wat de weg van Jezus inhoudt. Ze krijgen op speelse wijze informatie over het sacrament van het Vormsel en hoe we iets van de heilige Geest in ons leven kunnen vermoeden of ervaren. Daarbij gaan ze in gesprek met elkaar en andere gelovigen. Ook doen ze ervaring op met diaconie en vrijwilligerswerk in en vanuit de parochie. Zo ontdekken ze de kracht van de heilige Geest, die het beste in mensen naar boven brengt.

 

Doorgaans doen kinderen van groep 8 het Vormsel, maar ook kinderen van de middelbare school zijn welkom. Dat geldt ook voor kinderen die geen vormsel doen, katholiek of niet-katholiek, maar wel geïnteresseerd zijn. Wie het vormsel wil doen, maar nog niet gedoopt is, kan nog gedoopt worden. Het Vormsel vindt waarschijnlijk begin februari 2019 plaats.

Verdere informatie vindt u op onze website: www.franciscusparochie.nl onder de rubriek ‘sacramenten’ bovenaan onze homepage. Daarna aanklikken ‘Vormsel’. Via  het opgaveformulier dat u daar vindt, kunt u uw zoon of dochter opgeven. De deadline voor de opgave ligt op 21 juli. Na deze datum worden in principe geen kandidaten meer aangenomen. Een positieve houding en inzet van onze deelnemers, ouders en kinderen, vinden wij vanzelfsprekend.

CONTACT

BS Paus Joannes
Benninkstraat 12
7481 DL Haaksbergen
Postbus 126
7480 AC Haaksbergen

Tel: 053-5721808

Verstuur mail

facebookTwitter YouTube