Groepen
Team
Nieuws
MAAND ARCHIEF

Verkeersplein Paus Joannes feestelijk geopend

Op dinsdag 6 juni jl. is om 14.30 uur het verkeersplein op het schoolplein van basisschool Paus Joannes feestelijk geopend. Vorig jaar ontstond het idee om op het schoolplein een verkeersplein te realiseren om zo praktijklessen verkeer te kunnen geven aan alle groepen van de school op een veilige locatie. Een aantal leerlingen van groep 8 heeft hiervoor, samen met de Ouderraad van de school, subsidie aangevraagd bij NLdoet om de benodigde straatverf aan te kunnen schaffen. Helaas lieten de weersomstandigheden tijdens NLdoet op 10 en 11 maart jl. het niet toe om samen met de NLdoet-vrijwilligers, ouders en leerkrachten de klus te klaren. De afgelopen twee weken waren de weersomstandigheden echter prima en is er hard gewerkt met een prachtig verkeersplein als resultaat.

Tijdens de opening heeft de Wijkraad Centrum noord-oost de school een prachtig cadeau aanboden: een schoolpleinpakket van Veilig Verkeer Nederland. De lessen van het Schoolpleinpakket vormen samen een volledige leerlijn ‘lopen en fietsen in de praktijk’. De leerkrachten kunnen zo praktische verkeerslessen geven in een veilige omgeving. De leerlingen oefenen hoe ze zich veilig gedragen in verschillende verkeerssituaties en leren de verkeersregels toepassen, zoals oversteken in diverse situaties, op- en afstappen van de fiets, links- en rechtsaf slaan, voorrang geven en krijgen. Het schoolpleinpakket bevat lessen voor groep 1 t/m 8, diverse verkeersborden en twee stoplichten.

De school bedankt de wijkraad en alle vrijwilligers voor de hulp en de prettige samenwerking bij de realisatie van het verkeersplein. Alle betrokkenen hopen dat het verkeersplein zowel onder als na schooltijd met veel plezier door de leerlingen en de kinderen uit de wijk gebruikt zal worden.

Deze diashow vereist JavaScript.