Groepen
Team
Nieuws
MAAND ARCHIEF

“Wie was Jan?” Groep 8 doet onderzoek…

Project “Wie was Jan?”

Het project “Wie was Jan?” brengt de leerlingen uit groep 8 door middel van archiefmateriaal, zoals historische kaarten, foto’s, statistieken en stambomen, in aanraking met de geschiedenis van het erfgoed van Twente en (de omgeving van) Haaksbergen.

Op dinsdag 1 november startte het project met een bezoek aan theeschenkerij Jordaan. Daar kregen de leerlingen van groep 8 de opdracht om onderzoek te doen naar een historische plek, zoals bijvoorbeeld Villa Jordaan of het Notarishoes.

Ook wordt onderzoek gedaan naar de geschiedenis van de eigen familie middels een bezoek aan het historisch archief in het gemeentehuis. Dit bezoek staat gepland op woensdag 16 november.

We zijn erg benieuwd naar de presentaties die de leerlingen aan het einde van het project over de diverse historische plekken gaan maken. Het is namelijk de bedoeling dat de leerlingen deze “in een modern jasje gaan steken” zodat het aansprekend is voor de jeugd. Te denken valt aan een toneelstukje, quiz op de iPad of een rap. Zo mogelijk worden de presentaties gepubliceerd op de schoolwebsite.