Welkom in groep 6-8 bij de groep van meneer Niek Engelbarts!

Schooljaar 2020 – 2021

Thema: “Stem op mijn partij!”

De leerlingen van groep 7/8 hebben zich de afgelopen weken bezig gehouden met wereldproblemen en politiek. Ze hebben geleerd over het ontstaan van onze democratie, Prinsjesdag en de Eerste en Tweede Kamer. Onderdeel van het thema was ook het oprichten van een politieke partij! Hieronder vinden jullie de linkjes naar de partijprogramma’s. Op naar de verkiezingen!

Partijprogramma ZVDA

Partijprogramma SMF

Partijprogramma RDW

Partijprogramma PVDW

Partijprogramma KVW

Partijprogramma HDN

 

Informatiefilmpje start schooljaar:

 

 


Archief:

Schooljaar 2019 – 2020


National Geographic

NG1 NG2 NG3 NG4 NG5

Bomenpaspoort Grintenbos

Op maandag 16 september 2019 ging groep 8 op excursie naar het Grintenbos. De leerlingen moesten een bomenpaspoort maken, waarbij onder andere de boomhoogte vastgesteld moest worden m.b.v. een boomhoogtemeter.

 

Open Monumenten Klassendag

Op vrijdag 13 september 2019 bracht groep 8 een bezoek aan de Oostendorper Watermolen in het kader van Open Monumenten Klassendag. De watermolen werd in opdracht van Karel V gebouwd en kwam in 1548 gereed. Vier vrijwilligers verzorgden een interessante rondleiding, waarbij de leerlingen zelf de molen in werking mochten stellen. Het was een leuke en leerzame ochtend!

 


Schooljaar 2018 – 2019


Blink “Natuur en techniek”

Het eerste thema van “Natuur en techniek” ging over “Extreme natuur”. Gedurende zes lessen hebben de leerlingen gewerkt aan het maken van een eigen “National Geographic”-tijdschrift. De tijdschriften zijn prachtig geworden en hieronder te bekijken!

National Geographic groepje 1

National Geographic groepje 2

National Geographic groepje 5

National Geographic groepje 4

National Geographic groepje 3


 


Spelling oefenen

Hieronder de link naar de woordrijen van HGA Spelling met de bijbehorende didactische aanwijzingen per spellingcategorie en de kwaliteitskaart “spelling leren”.

Groepshandelingsplan-spelling-groep-8

Kwaliteitskaart_-_spelling_leren_dolf_janson