Groepen
Team
Nieuws

MAAND ARCHIEF

Aanmelden Eerste Heilige Communie

Eerste Heilige communie

Op de zondag 26 mei 2019  vinden de vieringen van de Eerste Heilige Communie plaats in de Franciscusparochie. Om 9.30 uur èn om 11.30 uur in de Bonifatiuskerk.

Aan deze vieringen  gaat het project ‘Over de drempel. Leven in het spoor van Jezus’ vooraf. De voorbereiding van dit nieuwe project begint 6 november met een ouderavond, mits er een stuurgroep van ouders is gevormd.  Het project zal een afwisselend en inspirerend gebeuren worden voor kinderen en ouders. Ook niet-katholieke kinderen en kinderen uit groepen hoger dan groep 4 zijn welkom om deel te nemen. Kinderen kunnen aan het project meedoen, als één van de ouders op de startavond aanwezig is en een hulptaak op zich neemt. Uitgebreide informatie vindt u onder de rubriek ‘Sacramenten/Eerste heilige Communie’ op www.franciscusparochie.nl.

Aanmelden vóór 12 oktober

Wij verzoeken u als u en uw kind mee willen doen, u aan te melden via het aanmeldingsformulier op onze website www.franciscusparochie.nl  via de pagina van de Eerste heilige Communie of per mail: EHC@franciscusparochie.nl . U kunt daarbij ook aangeven of u in de stuurgroep zitting wil nemen.

 

Pastoor Paul en Pastor Margot

Iedere dag “Open Dag” op basisschool Paus Joannes!

Rond deze tijd van het jaar worden ouders van kinderen die de schoolgaande leeftijd van 4 jaar naderen verzocht om hun kind(eren) bij de basisschool van hun keuze aan te melden. De Paus Joannes houdt geen speciale “Open Dag” om nieuwe ouders kennis te laten maken met de school: het is namelijk iedere dag “Open Dag!” op de Paus Joannes! Lees verder

Karsten Boomkamp wint voorronde Junior Dictee Overijssel

In theater De Kappen is op dinsdagmiddag 20 februari de voorronde van het Junior Dictee Overijssel gehouden. Ellis Lok (groep 8, basisschool Op den Akker) en Karsten Boomkamp (groep 8, basisschool Paus Joannes) zijn de twee winnaars. Lees verder

Start kaartenactie Mr. Pencil

De afgelopen weken hebben alle leerlingen van de school prachtige feest- of kerstkaarten gemaakt. De kaarten zijn gedrukt, afgeleverd op school en gereed voor de verkoop. Deze start op vrijdag 17 november en eindigt op woensdag 29 november 2017. Een groot deel van de opbrengst zal besteed worden aan de aanschaf van nieuwe leesboeken voor de schoolbibliotheek t.b.v. het LIST-lezen. Het overige deel komt ten goede aan de kas van de Ouderraad. Zij kan dan de diverse activiteiten en plannen van de school voor de leerlingen ondersteunen.

We wensen alle leerlingen veel plezier en succes toe met de verkoop van hun eigen “kunstwerkjes”, want de kaarten zijn prachtig geworden! Uiteraard zijn we ook erg benieuwd naar de eindopbrengst van de actie en het aantal leesboeken dat we door de actie aan kunnen schaffen. We houden jullie op de hoogte!

Re-share actie dinsdag 14 november 2017

A.s. dinsdag, 14 november 2017,  is het weer zo ver: als school zamelen we oude kleding, schoenen en oud-textiel in voor het Leger Des Heils.

U wordt verzocht uw bijdrage op deze dag voor 09.00 uur aan te leveren. Ook is er de mogelijkheid om op maandag 13 november tussen 14.45 uur en 16.30 uur de bijdrage alvast neer te zetten in de speelzaal van de school.

Wat mag er ingeleverd worden?

Er wordt kleding, schoenen en lakens ingezameld. Het hoeft niet zo goed als nieuw te zijn, maar sterk bevuild textiel – met bijvoorbeeld verf-/olievlekken –  of nat textiel mag niet ingeleverd worden. Liever ook geen knuffels, dekbedden en kussens. Kleding die niet opnieuw te dragen is, wordt hergebruikt. Doneer de kleding altijd in een afgesloten zak en schoenen per paar gebonden.

Alvast bedankt voor uw bijdrage!

Voorleeskampioen

Op vrijdagmorgen 13 oktober was het dan zover, de finale van de voorleeswedstrijd. Uit groep 7 en 8 waren er drie deelnemers die streden om de felbegeerde titel: Voorleeskampioen van de Paus Joannesschool. De groepen 5 t/m 8 zaten vol spanning in het speellokaal van onze school met daartussen de gespannen gezichten van de deelnemers. Het spits werd afgebeten door Lisanne Enkt uit groep 7, gevolgd door Annelin Nijland uit groep 8 en Carmen Vogt uit groep zeven mocht de wedstrijd afsluiten. Daarna was het de beurt aan de streng, doch rechtvaardige jury om een oordeel te vellen en de voorleeskampioen aan te wijzen. deze jury bestond uit Juf Janke en Juf Joyce. Na een goed overleg kwamen zij terug in het speellokaal en kwam het verlossende woord. De Voorleeskampioen van de Paus Joannesschool is: ………. Camen Vogt. Carmen van harte gefeliciteerd met deze mooie titel.

Openingsdans Kinderboekenweek “Gruwelijk eng!”

Opening Kinderboekenweek “Gruwelijk eng!”

Vanochtend is de Kinderboekenweek op speciale wijze geopend. Graaf Arnoldus van de PJ sprak alle leerlingen op “gruwelijk enge wijze” toe en wenste alle leerlingen bijzonder veel leesplezier deze Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek is van 4 t/m 15 oktober. Gedurende deze periode besteden we niet alleen op school aandacht aan “gruwelijke enge verhalen”: in de boekenwinkels is het alom bekende kinderboekenweekgeschenk verkrijgbaar bij aanschaf van kinderboeken. Op de foto hieronder ziet u Graaf Arnoldus met de monsters uit groep 7, dansend op het lied “Gruwelijk eng!” van Kinderen voor Kinderen dat speciaal voor de Kinderboekenweek is geschreven.

Welkom terug op school!

Beste leerlingen en ouders van de Paus Joannes,

De zomervakantie zit er bijna op! We hopen dat iedereen heeft kunnen genieten van de vakantie en we zien jullie graag terug op maandag 28 augustus a.s. om 08.25 uur bij de start van het nieuwe schooljaar!

Groetjes,

Team en directie Paus Joannes

Meneer Henk Spijkerman overleden

Vanochtend bereikte ons het droevige bericht dat onze collega, Henk Spijkerman, op 64-jarige leeftijd na een kort maar heftig ziektebed is overleden. Henk was de afgelopen jaren werkzaam als conciërge op diverse Keenderscholen, waaronder de Paus Joannes.

We hebben de leerlingen vandaag op de hoogte gesteld van dit droevige bericht en een stiltehoekje ingericht op school. Ook is hen de ruimte geboden om een mooie tekening of een gedicht voor meneer Henk te maken.

We wensen de familie van meneer Henk veel sterkte toe om dit grote verlies te kunnen dragen…

Team Paus Joannes

Henk Spijkerman
28-07-1952    14-07-2017

 

 

CONTACT

BS Paus Joannes
Benninkstraat 12
7481 DL Haaksbergen
Postbus 126
7480 AC Haaksbergen

Tel: 053-5721808

Verstuur mail

facebookTwitter YouTube