Welkom in groep 1-2 B bij juf Anouk Besteman!

 

Schooljaar 2019-2020

Thema: smakelijk eten 

Bezoek aan het restaurant “de blanckenborgh”

Tijdens dit thema hebben wij in de groep een restaurant gemaakt met de klas. Nu mochten we maandag 30 september op bezoek bij een echt restaurant. Hier gingen wij met een zoekkaart op zoek naar allemaal verschillende voorwerpen, bijvoorbeeld: de garde, de menukaart, het belletje, het servet, enzovoorts. Ook mochten we nog even boven bij de trouwzaal en in de keuken kijken.


Thema: de tijd


Afsluiting

Dit thema hebben we afgesloten met de opening van ons eigen museum: “reizen door de tijd”. We hebben zelf nagedacht over de naam van het museum, wat er in het museum komen moest en wat onze eigen taken zouden zijn. Met 2 kaartjescontroleurs, 4 suppoosten en allemaal enthousiaste rondleiders en rondleidsters was het een geslaagde dag. Allemaal bedankt voor het komen kijken!


de toekomst

Tijdens kringgesprekken hebben we het in de klas gehad over de toekomst. Hierbij kwam te sprake wat we later wilden worden en waar we wilden wonen. Hoeveel kinderen we later willen weten we ook allemaal al ! Tijdens het werken hebben we ons huis gebouwd, deze nagetekend en geverfd.


Seizoenen

Bij het thema de tijd hoorde natuurlijk ook het seizoen winter. En wat hadden we geluk: het heeft gesneeuwd!!


klokken

We zijn dit thema begonnen met het hebben over tijd in de vorm van: klokken, donker, licht, kort, lang, uren, minuten, enzovoorts.

 


Thema: wij vieren feest! 


Kerst in de klas


Kerstkaart bezorgen 

Op maandag 17 december hebben wij in de klas een kerstkaart gemaakt voor iemand thuis. We hebben deze zelf ontworpen en onze naam erop gezet. Hierna hebben we er een postzegel op gedaan en de kerstkaart in de brievenbus gegooid. We kunnen niet wachten tot de postbode onze kaartjes komt bezorgen!

 


schoenenwinkel

In onze klas hebben wij een schoenenwinkel passend bij het thema feest. Hier leren we om schoenen te kopen en verkopen, schoenen in dozen passen en veters strikken. Op woensdag 28 november mochten we bij de “echte” schoenenwinkel, Schuurman schoenen, langs komen. Hier zijn we in het magazijn geweest, hebben we onze voeten opgemeten en zijn we met een zoekkaart de winkel door geweest.


Sinterklaas

In de klas hebben we het tijdens het thema feest onder andere over het feest: Sinterklaas. Hieronder een aantal foto’s ter impressie van deze dagen!

 

 


Thema: herfst 


nationaal schoolontbijt 

Op vrijdag 9 november hadden we nationaal schoolontbijt. Alle groepen begonnen deze ochtend met gezamenlijk ontbijten. Van tafel dekken, naar brood smeren en beleggen tot afruimen.


Grintenbosch 

Op woensdag 10 oktober zijn we met alle groep 2 leerlingen naar het Grintenbosch geweest. Hier hebben we in groepjes verschillende opdrachten uitgevoerd die te maken hadden met de herfst. We mochten zelfs een echte kruisspin vasthouden als we dat wilden!